Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (2024)

+ Mijn Updates

+ Mijn Films

 • Info
 • Stemmen
 • Kopen
 • Statistieken

Drama |98 minuten

2,79 153 stemmen

+ Mijn stem

38 reacties

Genre:Drama

Speelduur:98 minuten

Oorsprong:Nederland

Geregisseerd door:MijkedeJong

Met onder meer:NoraElKoussour, IliasAddab en HassanAkkouch

IMDb beoordeling:Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (2)6,6(2.015)

Gesproken taal:Engels, Arabisch, Frans en Nederlands

Releasedatum:17 november 2016

Plot Layla M.

De 18-jarige moslima Layla met een Marokkaanse achtergrond is geboren en getogen in Amsterdam, maar voelt zich steeds minder thuis in Nederland. Langzamerhand radicaliseert ze en sluit zich aan bij een groep radicale moslims. Ze vindt een wereld die haar idealen voedt en verscheurt.

Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (12)Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (13)Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (14)Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (15)Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (16)Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (17)Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (18)Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (19)Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (20)Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (21)Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (22)Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (23)Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (24)Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (25)Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (26)Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (27)

',nextArrow: '

',responsive: [{breakpoint: 767,settings: {slidesToShow: 2.2,slidesToScroll: 2}}]});});

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Nora El Koussour

Layla

Ilias Addab

Abdel

Hassan Akkouch

Zine

Yasemin Çetinkaya

Oum Osama

Husam Chadat

Sheikh Abdullah Al Sabin

Karl Ferlin

Gastheer vluchthuis antwerpen

Sachli Gholamalizad

Senna

Mohammed Azaay

Vader

Zouhair Ait Aadi

Jihadi trainingscamp Belgium

Steef Cuijpers

AIVD agent

', nextArrow: '

',responsive: [{ breakpoint: 767, settings: {slidesToShow: 2.7,slidesToScroll: 2 }}]});});

Video's en trailers

Voeg een video of trailers toe

Reviews & comments

 • 38 berichten
 • 11 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

 • 38 BERICHTEN
 • 11 MENINGEN

zoeken in:

Vorige12Volgende

BBarbie

 • 12893 berichten
 • 7675 stemmen

16 februari 2019, 23:12 uur

SaintNick schreef:

(...) En trouwens, ik heb met nagenoeg geen enkele voorkennis de Koran en het Nieuwe Testament, zelf in mijn uppie als "godgeschapen" mens, gelezen. Zonder enige begeleiding van theologen of geleerden. En weet je wat? Ja, ze zijn beide monotheïstisch, maar het een is een horrorverhaal en het ander een liefdesverhaal. (...)

Goed van jou. 👍 Maar dat onderscheid kon ik niet maken. Zal dan wel aan mij òf aan de vertaling liggen.

Waku

 • 5202 berichten
 • 6299 stemmen

6 maart 2019, 16:25 uur

Als ik het verhaaltje lees krijg ik al een heel naar groen links gevoel en rijzen mijn nekharen omhoog.

😈 Zo'n akelig politiek correcte film......brrrrrrrrr...

jordorientje

 • 479 berichten
 • 421 stemmen

7 juni 2019, 06:13 uur

Toen de film was afgelopen dacht ik echt is dit het?
Zwaar en zwaar teleurgesteld! Had er zoveel meer van verwacht. Zeker omdat ik dit gewoon een interssant onderwerp vind en had gehoopt dat ze er een goed beeld van gaven. Maar helaas... Er gebeurde in feite helemaal niks. Ik zag haar ook weinig schokkends doen het enige wat ze deed was bidden, protesteren, uitdagen en de Koran lezen. Nou daar zie ik niks extremistisch aan. Ze sluit zich aan bij een groep waarvan ze niet eens weet wat ze doen. Daar komt ze veel te laat achter. En besluit om terug te keren naar NL. Je zou dus kunnen stellen dat ze naïef erin is gegaan en daar spijt van heeft gekregen. Ik had gewoon veel meer willen zien wáárom ze zich daarbij aansloot, wat er in haar omging, wat de praktijken zijn van zo'n groep en hoe alles wordt voorbereid... Het was nu allemaal nog heel gesloten en mysterieus, halve beelden via de laptop enz. Daardoor kwam ik er gewoon niet in... Het pakte me niet..

Het enige wat ik goed vond is het acteerwerk van de hoofdrolspeelster. Voor de rest blijft het jammer dat er niet meer is uitgehaald. Zonde

MienDobbelsteen

 • 1 berichten
 • 1 stemmen

12 juni 2019, 10:00 uur

Ik heb me mateloos geïrriteerd aan deze film. Haar onbeschofte gedrag vanaf het begin en ondertussen "moslim" zijn. En achteraf eigenlijk niet weten waar ze in beland.

nijkerkbert

 • 488 berichten
 • 666 stemmen

5 augustus 2019, 00:27 uur

Op zich een boeiend onderwerp, jammer dat het zo slecht uitgewerkt wordt. Erg storend dat je vrijwel niet kunt verstaan wat er gezegd wordt en dus aangewezen bent op ondertiteling.

Ik had er meer van verwacht, 2,5☆ van mij.

Black Math

 • 5406 berichten
 • 1736 stemmen

14 oktober 2020, 15:27 uur

Interessante film. Normaal zie je films waarin de ouders fanatiek zijn en de kinderen hieraan proberen te ontsnappen, hier is het juist de dochter die fanatiek is. Ik had verder ook wel wat andere verwachtingen van hoe de film zou verlopen, namelijk dat de hoofdpersone zelf ook radicaal zoals haar echtgenoot zou worden, maar ze blijkt uiteindelijk grenzen te hebben. Verder lijkt ze me wat naïef. Ze lijkt geschokt als ze (naar ik aanneem, want wij krijgen de beelden niet te zien) een onthoofdingsvideo te zien krijgt. Ze keert zich af van de Nederlandse samenleving, maar lijkt niet echt te weten wat ze wel wilt. Of ze heeft er in ieder geval weinig over nagedacht en zeker niet besproken met haar echtgenoot

Maar goed, jonge mensen zijn vaak naïef en daar gaat in zekere zin deze film over, maar als gevolg is de hoofdpersone vooral iemand die zich laat meevoeren, met name in de tweede helft van de film, waardoor het plot ook voor de kijker wat lijkt te slepen. Tel daarbij op het oerlelijke en amateuristische camerawerk (lensflares kunnen mooi zijn, maar hier overdekken ze de acteurs soms op een ongeplande wijze en dat ziet er erg onkundig uit) en ik kom uit op een magere 2*.

mrklm

 • 8751 berichten
 • 8469 stemmen

25 december 2021, 20:29 uur

Layla [Nora El Koussour] vindt in haar dagelijkse leven voldoende redenen om zich als moslima te verzetten tegen discriminatie en uitsluiting. Haar vader [Mohamed Azaay] weigert met zijn dochter een serieus gesprek aan te gaan over haar gevoelens en haar standpunten en wanneer ze ook niet kan rekenen op begrip van haar broertje Younes [Bilal Wahib] zoekt en vindt ze steun bij een actiegroep waardoor ze in contact komt met Abdel [Ilias Addab]. Die belooft haar gouden bergen als ze met hemt trouwt maar Layla leert op harde wijze dat de werkelijkheid heel anders in elkaar zit. Mijke de Jong schreef het scenario met Jan Eilander, maar weet toch een geloofwaardig beeld neer te zetten van een Islamitische familie waarin oude waarden en tradities botsen met die van de maatschappij waarin de Amsterdamse Layla is opgegroeid. Layla’s geleidelijke ontwikkeling van zelfbewuste jonge vrouw tot radicale actievoerder is overtuigend, mede dankzij het voortreffelijke spel van de debuterende El Koussour. Enig minpunt: het open einde.

Filmreiziger

 • 357 berichten
 • 304 stemmen

10 mei, 00:14 uur

Tegenvallend: oppervlakkig, te veel blijf open/onbeantwoord en amateuristisch camerawerk.

Ik had misschien te hoge verwachtingen, maar dit viel tegen. Het onderwerp is erg interessant. Jammer dat je er na deze film eigenlijk niet zo veel meer over weet. Nora acteert voldoende goed, maar nergens wordt echt duidelijk wat er gebeurt, wat de motieven zijn, waarom er bepaalde emoties zijn. De video beelden krijgen we niet te zien, alles blijft wat vaag en het einde kun je raden maar blijft ook open. Het is zonde dat de film niet meer laat zien over de gevoelens, waar het knelt en hoe iemand in de knoop komt en dan stomme besluiten neemt. Het blijft allemaal erg mat en ook de mate van extremisme is beperkt. Tel daarbij op dat de film ondeskundig is gefilmd en gemonteerd. Bovendien kun je de acteurs bijna niet verstaan. Dan blijft er al met al niet zo veel goeds over. Layla M. is geen waargebeurd verhaal: dat maakt het helemaal onvergeeflijk dat je zo'n zwak script ter hand neemt. Het verhaal van Laura H. (dat wel waargebeurd is) heeft veel meer spanning, conflicten en potentie om een goede film te worden. Het schijnt te zijn verfilmd in een mini serie die vorig jaar gereed zou zijn. Ik heb er nog niets van gezien.... hopelijk later dit jaar. Deze krijgt niet meer dan 2,5 sterren. En dan ben ik royaal en heb ik er een halve ster bijgeteld vanwege het interessante onderwerp.

Vorige12Volgende

Layla M. (Film, 2016) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 6711

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.